onsdag 4. mars 2020

Strikking og hekling - alle fortjener en ny sjanse

Til nå har jeg vist fram en del redesign-prosjekter som involverer broderier, men det finnes jo ymse på strikke- og heklefronten også. Noe er forholdsvis nylaget - og noe er ganske gammelt. Jeg har jo holdt på med dette en stund...

Enkel løper (advent?) fikk en liten løper til pynt midt på - jeg påstod først at den var hekla, men ved nærmere ettertanke er den jo ikke det. Det er bare det at jeg ikke husker hva teknikken heter...

Nok en lilla løper, denne med applikerte hjerter og innfelt, hekla mellomverk. Stripene er nok rester etter andre prosjekter.

Et tidlig redesign-prosjekt. En halvferdig maskinstrikket ullgenser ble tova i vaskemaskinen og fikk pynte seg med to heklemotiver som liksom aldri drev det til noe mer her i verden.

En sliten, tynn ullgenser ble tova i maskin og klipt ut til ei veske med hanker som var blitt veskeløse på et tidligere tidspunkt og pulsvarmere. Hjertene er klipt ut av en annen gammel, tova genser og kantene er sydd for hånd med passelig ullgarn.

En gammel fanagenser ble klipt opp til vest og leggvarmere. Leggvarmerne fikk nye vrangborder og alt fikk frynser av rosa ullgarn før det gikk i vaksemaskina på alt for varmt vann. Solgt til ei ivrig jente på 10 år to timer etter martnasåpninga det året. 

To blå juleløpere med heklemotiver i midten

Enkel grønn løper med hekla mellomverk i midten

Jeg har vel egentlig sagt meg ferdig med dongeriprosjektene for denne gang, men de fine heklemotivene og mellomverket, kan jeg jo vise fram

Dette har for så vidt aldri vært noe annet enn ei pute, men det skulle egentlig vært kofte til meg. Jeg har alltid tenkt at prøvelapp er oppskrytt, så den viste seg tidlig å bli for trang. Så ble den liggende i mange år, før jeg gjøv løs på en del halvferdig strikking - dette har jeg skrevet om tidligere faktisk.

Kofte ble veske, leggvarmere, pulsvarmere og pannebånd (det ble for varmt for meg!) som var godt å ha på Apotekerloftet på Martnan noen år. Laget etter samme metode som fanakofta over.
Setesdalskofte ble pute med hjerter på.

Restene av den samme setesdalskofta og noen pledd-rester fra Røros Tweed ble også pute. Oransje bånd for å dekke sårkantene.


Vrangborder fra lange ullstrømper ble klipt av, fikk ny kant og små blomster (det nærmeste jeg kommer å brodere)

Ei hekla gardin i ukurant størrelse ble utgangspunkt for et veggteppe med applikert lilje.

Hekla mellomverk fikk følge av rosa rosestoff til sommerlig pute i min sofa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar