mandag 22. oktober 2018

Moro å sy litt lappeteknikk igjen

I høst har det blitt litt lappeteknikk igjen og det trives jeg jo godt med.
Det første var en mengde grytekluter, store og tjukke, så med dem skal du være ganske klønete for å brenne fingrene.

Disse måler ca 22*22 cm og koster 130,-/par
I februar skal vi bli besteforeldre til en liten gutt og da må jo mormora sy litt. Jeg gikk riktignok bananas i barnestoffhyllene i opptil flere butikker i Trondheim på seinsommeren, men det har ikke blitt små klær foreløpig. Derimot ble det krabbeteppe av diverse gamle stoffer med barnemotiv og noen vanlige lappestoffer.


I fjor fikk jeg en stor pose med div håndarbeider fra ei eldre dame som ikke har livsarvinger og hadde bestemt seg for å begynne å rydde mens ho kunne. Ho hadde ingen anvendelse for skattene, men håpa at jeg hadde det. Jeg sydde gardinkappe til kjøkkenet hennes av noe av det den gangen som takk for at ho tenkte på meg (det har jeg selvfølgelig ikke bilde av).
Nå har jeg gravd meg ned i haugen med gamle skatter og det første jeg gikk løs på var en vevd løper i hvitt og rosa. De rosa bordene var i hver sin ende og hadde klart seg ganske bra, mens midtstykket var mer løsvevd og egentlig utslitt. Jeg klipte løs det som var helt og pent og brukte det som utgangspunkt for en enkel løper.

For å få utnytta de fine bordene, ble løperen nokså smal; 29*106 cm.
Pris 180,-

Det er ikke bare håndarbeidsskatter som kommer i min veg. Jeg fungerer også som en magnet på folk som skal rydde i egne eller andres stoffer, garn og den slags. Og da har jeg ingen mulighet til å takke nei... Når jeg så får masse små og store stoffbiter i tillegg til mine egne rester, må det av og til ryddes litt i boksene med smårester på toppen av stoffhylla.
Jeg tyr da ofte til alle lappemønsteres mor - log cabin. Den er uovertruffen når småbiter skal brukes og blir finere jo flere stoffer man får putta inn. Resultatet denne gangen ble et helt veggteppe - uten at det synes nevneverdig i den grønne boksen i hvert fall...

Veggteppet måler 90*106 cm og ble solgt med det samme jeg la det ut på Instagram (engrosa_littkreativ), så nå blir det gevinst på julemesse på samfunnshuset.

I september var vi på bryllupsfest i Rygge og brudeparet fikk en løper i bryllupsgave. Egentlig forholdsvis ordinær, med unntak av innfelt håndarbeide etter brudgommens avdøde bestemor. Det kunne gjerne vært med mer av det slaget, men faren fikk en tilsvarende løper i fjor, og det finnes to søsken til. Derfor måtte jeg rasjonere litt og bordet den skal ligge på er langt, men jeg håper uansett de vil trives med den.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar