mandag 2. november 2015

Bitteliten leilighet i Bergen

Eldstesønnen synes det er viktig å bo sentralt og bor nå på 25 kvm i en kjeller midt i Bergens gamle trehusbebyggelse. Den er så trang at den toseters sovesofaen han hadde fått på Finn.no og skulle ha i stua bare måtte kastes ut igjen - den tok nesten alle plassen som var til rådighet. Her måtte det tenkes praktisk og kreativt...

Beboeren og venn/svoger kaster ut toseteren - det gikk ikke lydløst for seg - og nederst i bakken stod japanske og tyske turister med kamera og ojet seg over det fantastiske smuget.

Far fikk i oppdrag å snekre benk innerst i "stua".
Vinduskarmene er en god halvmeter dype. I stua ligger vinduet over gateplan, mens soveromsvinduet ligger i en utgravd nisje med sluk. Vi fikk en del bilder i hodet av hva som kunne skje der nattestid ;-)

Benken er ferdig, mangler bare madrass, sofatrekk og puter. Den er 2 m ytterst og 1,85 innerst, så det er fint at han har eget soverom (faktisk av helt normal størrelse for en person). Men denne kan jo brukes som gjesteseng for venner som ikke måler riktig 2 m på strømpelesten. Eller søster.
Sånn ble stua til slutt - målsydd sofatrekk (mors verk) til madrass fra IKEA, noen puter fra IKEA og noen som mor har sydd. Gardinene måtte klippes av og var så vonde å sy i at det hadde vært like greit å kjøpe stoff og sy fra start. Fillerye, lappeteknikk-løper og stearinlys har jeg laget med tanke på at dette skal gjenspeile en maskulin og nokså minimalistisk sjel.

Fra kjøkkenkroken (der stuebildet er tatt fra, stolen i stua skimtes i høyre hjørne) innover gangen mot soverommet (bad like før forhøyningen). Ei fillerye til fra mor (+ ei på soverommet). Den dype vinduskarmen er visst fin å legge saker og ting i for den som ikke har lagringsplass. Dette er inn mot bakgården da, så han ser det bare sjøl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar