fredag 15. mars 2013

Rotnorsk putefest

Endelig kom jeg meg på loftet og fikk henta ned en del ullplagg og plaggdeler som skulle redesignes. To par pulsvarmere reiste på Rørosmartna'n uten å ta vegen om fotografen og to kofter som skulle bli vester og leggingser med frynsekant ble ikke særlig vellykka, så de ender vel sine dager som ullsåler er jeg redd :(
Men ei gammel setesdalskofte med påsydde bånd (ikke de rette, tror jeg) ble to puter som skal få være med på påskesalget i Husflidslaget. Ermene var ferdige, så de gikk i søpla, men bolen var brukbar - og de to putene ble veldig forskjellige.

Dette er bolen mellom vrangborden og halsfellinga. Knappestolpen er også åpning/lukking. Siden det ikke ble med så mye mønster, måtte den få et par hjerter.
 
På baksida ser den ganske enkelt sånn ut.
(Skinnet bak ligger i sofaen - det er ikke en del av puta...)


Det ble jo igjen mye mønster, men bare i strimler og biter. De sydde jeg på et underlag og forsegla sårkantene med et rød-orange satengstoff i blank kontrast til koksgrå og hvit strikk. På hver side litt knall orange Rørospledd.

Vi får jo ikke mer moro enn vi lager sjøl ;-)
(Baksida er bare vanlig, grått bomullsstoff som verken gjør fra eller til)


Det neste prosjektet i symaskina er langt mer vårlig; veggteppe i lyse vårfarger, bestilt til Samfunnshusets påskebasar. Bilder kommer før påske...

2 kommentarer:

 1. Vi er VELDIG fornøyd med at vi klarte å sikre oss denne stilige puta!! <3 Vi har fått så mange kommentarer på den som nå i kveld: Har du laget den sjøl? Da kunne jeg med glede svare; Nei, men jeg er stolt over å kjenne ho som har laget den! Blir så GLAD når jeg ser den hjertelige puta!!

  Du er DYKTIG Cathrine!

  Gunvor

  SvarSlett
 2. Aha... Var det dere som kjøpte den? Så den var borte :-) Så hyggelig da! Og takk for gode ord :-)
  Den andre havna nok på en hybelsofa i Oslo, men har ikke hørt om den trives der ;-)

  SvarSlett