mandag 2. mars 2015

Osmessa versus Petter Nordthug

Petter vant nok denne kampen også, men Osmessa kom hederlig fra det likvel :-)
Det var bra med folk helt til 5-mila starta, men da var hallen plutselig blåst til tross for at rennet ble vist i kafeen til 9-klassingene. Noen ting nytter det visst rett og slett ikke å konkurrere med, men jeg synes likevel arrangørene fortjener ros for et flott arrangement.
Osmessa har forbedringspotenisal og framtid, men det krever at vi som har små og store bedrifter, lag og foreninger og andre som har noe å vise fram og bidra med, faktisk blir med på laget. Det var altfor god plass i år og jeg håper det var Ski-VM som var den store utfordreren, ikke at det er en generell mangel på interesse.
Her har vi en mulighet til å skape en positiv møteplass, både for selgere, lag og foreninger og andre som vil vise seg fram. Det er ikke sikkert man får stor uttelling i form av inntekter eller nye medlemmer der og da, men det er viktig at vi får synliggjort så mye som mulig av det som skjer i kommunen vår og at potensielle medlemmer, kunder eller andre får en oversikt over hva som finnes. Os er en liten kommune som står i fare for å bli sammenslått med nabokommunene - det skader ikke om vi har med oss en positiv kultur med stolthet og entusiasme rundt det som er vårt.
Siden det var vesentlig færre utstillere enn i fjor, fikk Engrosa svært god plass til å vise seg fram og solgte for 3 ganger så mye på 5 timer i Oshallen som på 5 dager på Rørosmartnan.
Også er det så trivelig å få prata med de som kikker på varer enten de handler eller ikke :-)
Og vi hadde trivelig naboskap i Elin og Lotta ved nabobordet
Os Blandakor var på plass (men de sang ikke...)

Akkurat her er det rolig, men Os Historielags bildeserie samla til tider mange interesserte og praten gikk livlig.Os Familiekor viste seg fram med bildekavalkade på skjerm og barneaktiviteter henta fra siste HalloVenn som de arrangerte sammen med Pinsemenigheten på Røros.
Det er sikkert flere som med fordel kunne ha med seg aktiviteter for barn.

Og noen barn er større enn andre - nabo Hege tok også utfordringen fra Familiekoret ;-)

Blant underholdningsinnslagene var Tolga-Os Janitsjar som hadde øvingshelg i Samfunnshuset - de skal til NM må vite.
Seniordansen hadde også opptreden og noen av våre utsendinger til fylkesfinalen i UKM - dessverre var det i hovedsak utstillerne som fikk gleden av å høre ungdommene. De tapte nemlig i kampen mot Petter & co og det v ar ikke fortjent.

Takk til arrangørene for en flott dag - og lykke til i 2016! Jeg er med og håper flere ser verdien av  dette flotte tiltaket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar