søndag 19. februar 2012

Nye roser

Jeg har tatt i bruk eldstesønnens rom til malerom mens han er på folkehøgskole. Kjøkkenbordet er ikke så praktisk til formålet... Nå er sønnen hjemme på vinterferie og jeg rakk akkurat å bli ferdig med lakkering av en god del rosemalt småplukk.
Når det skal males, lønner det seg jo å ta all grunning først, så all mønstertegning og selve rosemalinga før alt må lakkes. Dermed blir alt ferdig på en gang - derfor ser det også ut som jeg jobber voldsomt i rykk og napp, men så enkel er altså forklaringa ;-)
Her er noe av det jeg har laget til Rørosmartnan - bare småting i denne omgang fordi det er det som er mest lettsolgt der. Etter Martnan skal jeg male kaketine og nøkkelskap har jeg tenkt.

 Jeg har malt to røde og to blå kleshengere - trivelige å ha i gangen når det kommer gjester. (De blå er bondeblå - bildet lyver)


 Rosemalt termometer - jeg har to mørkegrønne, to blå og to røde + et svart rektangulært Røde skilt som kan vise vegen til bad og wc. Akkurat nå finnes det 3 til wc og 2 til bad.

 Skrin/esker til bunadsølvet i 4 størrelser - stort til mor og mindre til veslejenta kanskje?


De mørkegrønne skiltene til bad og wc finnes det bare ett av akkurat nå.


 Blåfargen er fortsatt en utfordring... Disse er også bondeblå og det finnes to av hver.
 En liten sponeske ble svart med rosermaling på

 Bondeblått dørskilt med plass til navn, men ikke så mange for det er ikke stort.

Til slutt ble det 4 hjerteformede sponesker - de passet ikke til rosemaling, så det ble andre roser...

2 kommentarer:

 1. Masse fint, Cathrine ! Lykke til på martna! Morten og jeg skal til Røros med hvert vårt kor på vinterfestivalen i midten av mars:)
  Grethe Strand.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-)!
   Da hadde det jo vært moro å se dere ;-)

   Slett