lørdag 3. oktober 2015

Oppvarming til kistemaling

Endelig har jeg kommet i gang med å male den digre kista jeg fikk av søster og svoger da de flytta fra stort hus til moderat leilighet. Bilder kommer når den blir ferdig ;-)
Jeg har nesten fullført tidenes kuleste maleoppdrag (enda kulere enn parabolen). Mangler bare noen omganger med klar bil-lakk og anledning til "action-bilde".
Men det er jo viktig å varme opp før større prestasjoner og i dag har jeg levert litt småtteri på husflidsutsalget i Tufsingdalen.

En bitteliten og en litt større (begge på stett) - kjøpt trehvite og litt stusselige på loppis i våres - har fått nytt liv med litt maling på.

Disse blir borte jevnt og trutt. Har 4 til liggende med mønster, klare til maling.

Knekkebrødboksene forsvant også nokså kjapt sist, her er fire nye.










Denne fikk jeg i oppdrag å male for ei venninne i våres, men fant ut at i stedet for å ta meg betalt for jobben, fikk ho dekoren i 50-årsgave i mai. En løsning både giver og mottaker var riktig fornøyd med  :-)

fredag 2. oktober 2015

Jeg sydde jo sommertøy også...

Før sommeren gjorde jeg et kraftig innhogg i den delen av stoffbunken som egna seg til klessøm og det ble litt av hvert til egen feriegarderobe, men jeg tok meg visst aldri tid til å vise det fram... Muligens fordi det lyser lang veg at jeg ikke er særlig komfortabel med selfies ;-)

Topp i grønt bomulsstoff med ørlite stretch og noe som minner om engelsk broderi. Eget mønster.

Singlet i samme stoff
"Shelly" i stripete jersey. Snill fasong på denne. Sydde en singlet i samme stoff, men den ble visst ikke med.

Blankt, gult stoff som hadde ligget i nærmere 20 år ble nok til både topp, skjørt (som ikke kan brukes sammen med toppen) og kjole.



Litt dongeri igjen

Dongerihaugen har det til felles med stoffhaugen forøvrig at den er vond å få has på... Denne gangen ble det ei romslig veske og to par grytekluter. 

Grytekluter i dongeri med hekledekor og blomstrete kant.
20x20 cm, 120,-

Grytekluter i dongeri med lomme og knallorange kant.









Skulderveske av ymse dongeribiter og ei lomme. Dette er framsida.

Baksida. Hankene er laget av sidesømmene på ei bukse.

Kant og fôr i knallfarger.