fredag 31. oktober 2014

Jula kommer nok i år også ;-)

Så var det på høy tid å begynne å tenke på julesømmen...
Først med de nyeste julestoffene.
 
Veldig enkel juleløper, 102x37 cm, 230,-

Teksten på stoffet til høyre er ganske enkel Merry Christmas.

Brikke, 46x46 cm, 150,- og grytekluter 120,-

Og noen stoffslukere (jeg rydder fortsatt syrommet...)

Dette litt heftige julestoffet har ligget i årevis fordi det var så vanskelig å kombinere med noe annet. Nå ble det rett og slett to enkle løpere med hvit kant.
124x46 cm 230,-
119x42 cm 215,-
 
Nærbilde av løper.

Det ble også 3 putetrekk, helt enkle av det mønstrete stoffet - det ene reiser til Bergen, de andre som er 40x40 cm koster 80,- uten ileggspute. Glidelås i bunnen.
Ferdig :-)

Det rutete stoffet under har ligget i hylla og forlangt å få være julestoff i mange år, men ved nærmere ettersyn, syntes jeg det var mest høststoff, tross noen bittesmå stjerner i kryssene. Løperen skal bli julegave. i tillegg ble det en helt alminnelig kaffeduk til meg og så var det slutt på det stoffet.

 
Det ble en enkel løper med et lite tilskudd av lin.

 
I de store feltene med mønstret stoff har jeg quiltet store hjerter med maskin.

onsdag 29. oktober 2014

Hyllevarmere ble kjoler (og en genser til gubben)

"Hyllevarmere" er betegnelsen på stoffer som har fått ligge i hyllene i lengste laget. Jeg har hyllevarmere som er 12-15 år gamle og et syrom som er så sprengfullt at det snart revner i hjørnene - et resultat av at det lenge har kommet fortere gjennom døra enn gjennom symaskina.
Men nå har jeg bestemt meg for at det endelig en gang må være mulig å få unna en del av alt dette. Mye ble kjøpt for å sy klær til meg eller ungene, men det ble det jo sørgelig lite av. I våres kjøpte jeg et vidunder av ei overlockmaskin som gjør klessøm til en helt annen historie, men jeg har ikke rukket å bruke den særlig mye før nå i høst, så nå slår jeg to fluer i ett smekk; øver på overlock og tømmer hyller med stoff til klær. (Og når jeg syr til meg sjøl, går det ganske mye...)
 
Dette stoffet sydde jeg genser til eldstemann av da han gikk i småskolen (han nærmer seg 23), men det var jo veldig mye igjen. Bomullsstrikk med trykt mønster. Blått er ikke noe for meg, men jeg hadde liggende lysebrunt stretch-stoff som jeg kunne ha opp mot ansiktet mm. Dette var starten på ryddeprosjektet.

Denne hadde jeg på meg i mammas 70-årslag sist helg. Tegna faktisk mønsteret sjøl etter en annen kjole jeg liker godt. Det brune stoffet minner litt om nervøs fløyel, men er atskillig enklere å ha med å gjøre. De beige kantene er nervøs fløyel. Jeg ble også litt nervøs - det stoffet egner seg kun til lettvinte duker...
 


Dette stoffet er likt som det blå og brune og heller ikke helt mine farger, men med litt hvitt i helsen (og kanskje et skjerf) går det vel bra. mønsteret er også det samme, men kjolen ble litt kortere fordi jeg droppa kanten nederst.


Og genser til gubben, men vi blir neppe å bruke det samtidig ;-)

 



Øverst en pologenser som jeg likte halsen og ermene på, men den var kort og ekkel i livet. Klipte av og sydde på en restestoffbit som har kommet hus for hvem.vet-hvor-lenge-siden. Vips ny kjole til mor ;-) Stripene er ikke blå, de er lilla.




fredag 10. oktober 2014

Tradisjonelt i hvitt

Jeg har altfor mange hvite stoffer med søte små blomster og sånt. Nå må noe av det brukes opp!

Først ble det et par løpere med enkle ruter i diverse hvite stoffer. Den ene er solgt. Den andre ligger i husflidsutsalget i Tufsingdalen og måler ca 1 m x 39 cm og koster 330,-.

Fra det forrige løper-prosjektet ble det en del smårester (+ at det lå noen i en eske fra før) som ble starten på en log cabin-løper, der mønsteret rett og slett består i at den ene sida av blokka er ensfarget hvit, mens den andre er hvit med mønster i.

Løperen ble lang, 135 x 41 cm. Pris 650,-

I hylla ligger det fortsatt en god stabel av disse litt søte stoffene, så skal jeg komme innpå, må jeg nok finne mer effektive prosjekter enn dette.
Jeg har i det hele tatt hatt for liten utskifting av stoffene mine ganske lenge, så nå er det på tide å komme i gang og sy fortere enn jeg handler ;-)